Ziek?

Zal ik mijn kindje komen brengen of is thuis houden beter?

Het is soms lastig te bepalen of je kind zich goed genoeg voelt om naar de opvang te komen. Bij twijfel kun je altijd even contact opnemen met de pedagogisch medewerker van de groep. Als je je kindje wel komt brengen is het van belang dat wij goed ingelicht worden en dat we contact op kunnen nemen als het toch niet gaat. Als wij merken dat een kind niet lekker is, bellen wij jullie op voor overleg.
Klik hier voor de tabel die laat zien hoe wij omgaan met ziekten.

Richtlijnen

Besmettingsgevaar

Bij twijfel.

Als je de volgende vragen met ‘ja’ kunt beantwoorden, kun je je kindje beter thuis houden:

  • Voelt je kind zich niet lekker?
  • Huilt het meer dan normaal?
  • Wil het niet eten of slapen?
  • Heeft het meer aandacht nodig dan wij het op dat moment op de groep kunnen geven?

Meld je je kindje voor 9 uur ziek in de ouderapp dan ontvang je hier tegoed voor.

Als je kind een besmettelijke ziekte of aandoening heeft, zoals de waterpokken of een ontstoken oog, kan de rest van de groep worden besmet. Dit is vervelend, maar kan niet altijd worden voorkomen. Sommige ziektes zijn immers al besmettelijk voordat er symptomen optreden. In andere gevallen kunnen wij verspreiding voorkomen door een goede hygiëne. Wij adviseren de ouder(s) om met ons te overleggen over de te nemen maatregelen ter voorkoming van besmetting op de opvang. Wij volgen in de meeste gevallen de richtlijnen van de GGD ten aanzien van infectieziekten, op sommige punten wijken wij af.

Medicijn gebruik en naar de huisarts

Als je kind (nog) medicijnen gebruikt als het naar de opvang gaat, vragen we je het formulier ‘geneesmiddelenverstrekking’ in te vullen en te ondertekenen. Voor de gezondheid van je kind is het van belang dat de pedagogisch medewerkers zorgvuldig omgaan met het toedienen van het medicijn. 

Geschaafde knieën, tanden door de lip of een buil op het hoofd; een ongeluk zit in een klein hoekje. Ondanks dat bijna alle medewerkers EHBO-, en BHV-gecertificeerd zijn, kunnen we voor spoedgevallen altijd bij Huisartsenpraktijk Heinenoord terecht.

Het adres van Huisartsenpraktijk Heinenoord is:

Emmastraat 2b, 3274 AC Heinenoord Tel: 0186 - 601301